Роњење у Индонезији

Ова држава југоисточне Азије један је од највећих архипелага на свету и четврта најнасељенија земља на Земљи. Од више од 17.500 острва, постоји пет главних острва, укључујући; Суматра, Калимантан, Сулавеси, Ириан Јаиа и Јава. Овде ћете пронаћи калеидоскоп култура и народа, спектакуларне пејзаже који се крећу од вулкана до плажа богате флоре и фауне. Индонезија је друга најбогатија земља на свету по биодиверзитету, после Бразила.

Индонезија се сматра једном од најбољих ронилачких дестинација на свету. То је прелепа нација са више од 17.500 острва распоређених на око 5.000 километара и има много изненађења за рониоце различитих нивоа искуства. Ако сањате да пливате међу шареним коралима, Индонезија се налази унутар изузетног коралног троугла. Покривајући око шест милиона квадратних километара, ово морско подручје у западном Тихом океану је дом за око 76 одсто светских врста корала. Други морски живот који насељава овај простор је такође прилично посебан и разнолик, са више од 2.000 врста гребенских риба.

Истакнути центри за обуку

Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Истакнута места у Индонезији

Bali

Смештен на само осам степени од екватора, у Јаванском мору, Бали се налази између острва Ломбок и Јаве у Индонезији.

Сазнајте више

Centralni Sulawesi

Прави подводни рај који чека да буде истражен, Централ Сулавеси је савршен за почетнике и напредне рониоце са топлом, чистом водом.

Сазнајте више

Severni Sulawesi

Северни Сулавеси нуди више од 100 места за роњење од роњења у блату до мореуза Лембех.

Сазнајте више

Jugozapadni Sulawesi

Југозападни Сулавеси је место са бујним планинама и пиринчаним пољима, као и ванземаљским местима за роњење, са заслепљујућим гребенима, као и стенама и зидовима.

Сазнајте више

Jugoistočni Sulawesi

Југоисточни регион Сулавесија, Индонезија, дом је неких од најспектакуларнијих роњења у целом свету.

Сазнајте више

Aceh

Најсевернија тачка на острву Суматра је регија Ацех, прекривена кишном шумом и обрубљена чистим, топлим водама и прелепим гребенима.

Сазнајте више

Moluccas/Moluccas/Moluccans

Молучки отоци, такође познати као Острва зачина, налазе се у центру Индонезије и представљају сјајну изолацију са богатом и важном историјом.

Сазнајте више

Severni Moluccas/Maluku

Северни Молуци нуде разне културе и атракције за истраживање у овом тропском скровишту.

Сазнајте више

Dћakarti

Откријте Џакарту и истражите бурну и живахну метрополу.

Сазнајте више

Tulamben i Amed

Смештена на источној обали Балија, Туламбена и Амеда, ова два града на плажи су одлична за рониоце.

Сазнајте више

Nusa Penida

На југоистоку Балија налази се група од три острва, Нуса Пенида, Нуса Лембонган и Нуса Ценинган,

Сазнајте више

Jelena

Многа ронилачка места која се налазе око Мењангана имају плитке гребене испуњене кораљима, малим рибама и корњачама.

Сазнајте више

Pemuteran

Опуштени, боемски и окупани величанственом природом, острво Ломбок и три острва Гили су избељене беле плаже и аквамаринске воде.

Сазнајте више

Ostrva Lombok i Gili

Опуштени, боемски и окупани величанственом природом, острво Ломбок и три острва Гили су избељене беле плаже и аквамаринске воде.

Сазнајте више

Gili ostrva

Острва Гили су погодна за све рониоце без обзира на стручност и откривају читав, шарени подводни свет.

Сазнајте више

Cveжe

Острво Флорес нуди врхунско роњење, спектакуларан пејзаж и јединствен спој култура.

Сазнајте више

Komodo

Његово име може бити синоним за Комодо змаја налик диносаурусима, али Национални парк Комодо такође обећава спектакуларну морску разноликост.

Сазнајте више

Raja Ampat

Раја Ампат је познат као једно од најбољих места за роњење у Индонезији са нетакнутим коралним гребенима и неким од најразноврснијих вода на свету.

Сазнајте више

Manado

Манадо је главни град провинције и одлична полазна тачка за роњење како у самом Манаду, тако иу оближњем националном морском парку Бунакен и острву Бангка.

Сазнајте више

Bangka

Обећавајући неке од најбољих роњења у Индонезији, острво Бангка је познато по дивљим пејзажима и фантастично очуваним локацијама за роњење.

Сазнајте више

Mlitavi

Сматра се једним од најбољих места за роњење у блату на свету, Лембех нуди читав низ макро ужитака међу финим црним песком који прекрива морско дно.

Сазнајте више

Borneo

Ако тражите невероватне пејзаже, Борнео обећава места која одузимају дах, од унутрашњости прекривене џунглом до гребена, пећина, зидова и роњења у блату.

Сазнајте више

Togean

Тогеан се састоји од белог песка и бујних прашума довољно је удаљен да морате или да одете и останете тамо или да се возите даском да бисте их правилно истражили.

Сазнајте више

Ронилачке локације у Индонезији

Путне информације за Индонезију

Тип прикључка за напајање

 

C, F

Аеродроми

 

DPS, CGK, SUB

Валута

 

IDR

Jezik

 

in

Електрична енергија

 

230 V / 50 Hz

Временска зона

 

UTC+07:00 - UTC+09:00

Мрежни провајдер

 

Telkomsel

Откријте чуда дубине уз ССИ блог

Уроните у SSI блог, откључавајући чуда скривена испод таласа. Придружите нам се на узбудљивом путовању истраживања и образовања док урањамо у најновије увиде, узбудљиве ронилачке авантуре и посвећене напоре очувања који осветљавају изузетну лепоту подводног света. Спремни да направите прскање? Уронимо заједно!