Роњење у Цорнваллу

Смештен на југозападу Енглеске, Корнвол је окружен двема различитим воденим површинама, Келтским морем и Ламаншом. Северна обала Корнвола је на Келтском мору које је грубље и изложеније од јужне. Има одличне плаже и веома је популарна туристичка дестинација. Југ, који се налази на Ламаншу, је заштићенији и мирнији, назван „Корнишка ривијера“. Овде ћете пронаћи драматичне гранитне литице и заштићене увале, пружајући мноштво различитих ронилачких искустава за све нивое ронилаца, чак и деца која уче у овим водама током летњег распуста. Постоји неколико опција за роњење на плитку обалу, као и свакодневна роњења чамцем која морају пратити локалне плиме, па је вредно провјерити њихов распоред. Постоје гребени на мору за истраживање и много занимљивих олупина у дубљим водама за напредне рониоце. Најпопуларније базе за ваш ронилачки одмор су лепи приморски градови Њукеј, са Фалмутом и Пензансом на југу, заједно са заливом Порткерис. Ако путујете у летњим месецима, обавезно резервишите смештај унапред у овом популарном приморском округу, омиљено је код породица.

Истакнута места за одлазак у Корнвол

Poluostrvo guštera

На полуострву гуштера постоји више од 100 спектакуларних олупина бродова који се овде могу истражити.

Сазнајте више

Newquay

Њуки је некадашње рибарско село на Келтском мору које је познато по томе што има преко 30 олупина бродова под водама са своје обале.

Сазнајте више

Водени живот у Корнволу

Око 14-32 км (15 – 20 миља) од града Њукија, рониоци имају прилику да виде ајкуле. У области постоји обиље малих риба које привлаче миграцију плавих ајкула у одређено доба године у области Корнвола. Ови угрожени предатори су права посластица за видети, посебно овако далеко на северу. Ово подручје је такође дом гребена који угошћују љубитеље горгонског мора и драгуљне анемоне. Уз број олупина у околини, наћи ћете и много угора које воле да се крију у пукотинама и рупама олупина.

Ронилачке локације у Корнволу