Роњење на Зеленортским Острвима

Смештен испод Канарских острва, на кратком 3-4-часовном лету од Европе, Зеленортска острва је мала земља која се састоји од 10 вулканских острва. Португалски је службени језик, али већина људи посвећених туристичким услугама говори енглески, између осталих језика. Међутим, главни град је Праја која се налази на Сантјагу, највећем острву; Сал је главно авио чвориште јер је најразвијеније острво за туризам.

Само неколико сати лета из Европе чека вас ронилачка авантура са Зеленортских острва. Ова острва су најближа Карибима у целој Африци, нудећи сличне услове топле воде, али без гужве. Туризам је још увек нов на овим острвима, познатим као земља „без стреса“. Роњење овде није ништа мање него феноменално. Вриштеће струје Атлантика доносе воде богате хранљивим материјама и невероватне, велике пелагичне сусрете. Морски живот Зеленортских острва је толико разноврстан да можете наићи на прелепе грбаве китове и разнобојне, коралима прекривене вулканске зидове, све у једном зарону. Са дугим плажама прекривеним финим песком, кристално чистом водом и љубазним, гостољубивим људима, ова острва имају све одлике заиста егзотичне дестинације за роњење. Истражите јединствено разнолико подводно окружење Зеленортских острва из Сал, Сао Висенте, Сантиаго, Боависта или Санто Антао, који су тренутно једина острва која имају ронилачке центре.

Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Ронилачке локације које треба посетити на Зеленортским Острвима

Чињенице о Цапе Вердеу

Тип прикључка за напајање

 

C

Валута

 

CVE

Jezik

 

pt

Електрична енергија

 

220V /

Временска зона

 

UTC-01:00

Мрежни провајдер

 

CV Movel, T+ Telecom

Откријте чуда дубине уз ССИ блог

Уроните у SSI блог, откључавајући чуда скривена испод таласа. Придружите нам се на узбудљивом путовању истраживања и образовања док урањамо у најновије увиде, узбудљиве ронилачке авантуре и посвећене напоре очувања који осветљавају изузетну лепоту подводног света. Спремни да направите прскање? Уронимо заједно!