Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Токаи Мару је потопила америчка подморница Снаппер преко торпеда 27. августа 1943. и сада се налази на дну луке Апра у 130' воде. Седећи поред Коромора (потопљеног на почетку Првог светског рата), ово је јединствено место олупине.

Сазнајте више

Олупина Првог светског рата, СМС Цорморан, лежи у 130 стопа воде на њеној десној страни, поред Токаи Маруа (који је потонуо 1943). Ово је веома јединствено место за роњење на олупине јер је то једино место за роњење на свету где можете ронити олупине из оба светска рата у једном роњењу.

Сазнајте више

Сцуба Беацх има широк избор корала са неколико пешчаних равница које је чине идеалном за обуку ронилаца. Улазак може бити чамцем или преко степеништа уграђеног у вештачку обалу. Дубина се креће од дубине стајања до 30м+.

Сазнајте више

Плажа Апра (позната и као Оутхоусе Беацх) је популарно место за обуку за почетничке часове роњења. Ову локацију посећује велики избор риба. Такође је одличан ноћни роњење за рониоце свих нивоа.

Сазнајте више

Ово роњење је у луци Апра. Дубина је 10 - 90 стопа и доступна је само из чамца. Има коси гребен са великим бројем корала и хиљадама риба. Ово је одлична локација за рониоце свих нивоа.

Сазнајте више

Харлеи гребен је лепо и лако место за роњење за све рониоце! Сам Харлеи се налази у отприлике 15 стопа воде дуж зида лукобрана у луци Апра. Почевши од 15' са лепим нагнутим гребеном до 110', то је одлично место за роњење за све нивое. Погледајте Вал Бомбер и Гребен Барге - оба у близини.

Сазнајте више

Нетакнути корали се могу наћи на овој морској планини која се налази западно од плаже Сан Луис. Ово је једна од неколико подморских планина које нису биле погођене багерирањем 60-их. Може се видети неколико великих лежишта анемона и бројне гребенске рибе. Доступно само чамцем

Сазнајте више

Северни крај гребена Луминао. Популарно роњење на гребену чамцем јер је уобичајено видети велике пелагичне рибе и повремене ајкуле. Најбоље је да се уради као дрифт роњење и увек са чамца.

Сазнајте више

на гребену Луминао се може видети велики избор гребена, као и пелагичне врсте у пролазу, као што су туна и баракуда. Видљивост је овде обично сасвим јасна - одлично роњење чамцем

Сазнајте више

Габ Габ 2 је северно од места роњења Габ Габ 1. Постоји плутајући боеи који се може видети само 100 јарди од обале. Започните роњење овде тако што ћете се спустити на линију за вез, а затим пливајте на север на 30 степени. Видећете много шарених корала, великих џакова, ајкула болничарки и тона гребенских риба.

Сазнајте више