Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Abu Kafan

Абу Кафан је дугачак, уски гребен са великом висоравни која иде од севера ка југу. У грубом преводу, Абу Каран значи „отац дубине.“ Овај стрми зид се спушта вертикално до дубине од 100 метара.

Сазнајте више

МАШИНСКИ ПРЕВОД: Абу Кафан Дубина: 6 - 100 м / Време путовања: 80-90 мин. је око 80 минута изван залива Сома. У грубом преводу, Абу Кафан значи "отац понора". Ово је прикладан опис за овај гребен. Ако зароните овде, знате зашто! Абу Кафан се може описати као мања верзија Елпхинстонеа.

Сазнајте више

Време путовања прибл. 90 минута. Ова олупина је потонула 1991. године са много жртава. Салем Екпресс је дугачак 110 метара и широк 18 метара. Лежи на дубини од 12-33м.

Сазнајте више

Прибл. 90 минута времена путовања. Овом месту се може прићи само по мирном времену, јер нема заштитног гребена на коме би се могло зауставити. Због тога се не рони често што га чини нетакнутим и лепим!

Сазнајте више

Ово одмориште је популарно и посећују га сафари чамци због великог, тихог и безбедног пристаништа. Гребен почиње само неколико центиметара испод површине, а за време осеке, врхови кораљних глава пробијају се кроз површину.

Сазнајте више

Al Kahfain (Wreck)

На Ал Кахфаину се можете зауставити само на јужном ветру, иначе се олупина може заронити само у једном смеру. Скочите са чамца на олупини, а затим зароните поред олупине, десно раме преко коралног врта, па назад до сидришта на источној страни Шааб Шира.

Сазнајте више

Oko 90 minuta vožnje brodom, ali vredno putovanja. Od 5 do preko 40 metara duboko sve što je dostupno za videti. Ovo je lepo mesto za ronjenje u jednom pravcu. Mnogi blokovi čine neku vrstu zabavnog lavirinta.

Сазнајте више

Sha’ab Sheer West

Ово је одлично место за роњење за све нивое рониоца са дубинама дна од 14-30м. Имајте на уму да у каналу може бити мало јаче струје, због чега је скоро немогуће проћи. Због тога можете ронити само у унутрашњости.

Сазнајте више

Panorama Reef, Safaga

Priđite čamcem oko 60 min, velikim vanserskim grebenom sa severnim i južnim platoom, dubinom 18-32m. Strmi zidovi na istočnoj i zapadnoj strani, dubina 40m+ sa strujom uglavnom od severnog pravca, u svetlosti do srednje snage.

Сазнајте више

Роњење на обали минибусом. Улаз кроз велику рупу на врху гребена, затим кроз кањон. Са обе стране веома леп корални врт. Делимично неравне падине гребена. Конопац помаже при уласку и изласку.

Сазнајте више