Plejtvákovec šedý - Grey Whale

Šedé velryby jsou jedním z největších migrators v živočišné říši, plavání až 12.000 mil ročně od svého aljašského letního domova do teplejších vod mexického pobřeží Tichého oceánu v zimě pro chov. Největší populace zvířat se nachází v tomto severoamerickém rozsahu, nicméně, tam je ohrožená populace v západním severním Pacifiku v blízkosti Koreje stejně. Jejich drsný vzhled a poslušný chování na povrchu získal tyto savce přezdívku 'dýchání skály.' Kromě bílých a šedých skvrn pokrývajících jejich tmavou kůži, které jim dávají své jméno, jsou také pokryty barnacles a velrybími všemi.

Tyto baleen velryby mají jedinečnou techniku krmení; místo filtrování vody na povrchu se otočí na boky a naberou usazeniny z mořského dna, aby se živili bentickými korýši. Mají podobnou velikost jako keporkak, ale snadno se rozlišují kvůli nedostatku hřbetní ploutve, skvrnité zbarvení a tichému povrchovému chování. Běžně spatřen z lodí, jsou oblíbené mezi pozorovateli velryb. Chcete se potápět s šedými velrybami? Prozkoumejte níže uvedenou mapu potápěčských lokalit pro všechna nejlepší místa, která byla spatřena.