Do you want to change the shipping country?

If you continue, products will be removed from the shopping cart.

Address Validate

Please review your address and make any necessary changes by selecting "Change/ Edit Address"

Change/Edit Address
Use Original Address:
Use Suggested Address:

GEGEVENSBESCHERMINGSVERKLARING – DIVESSI.COM WEBSITE

De website www.diveSSI.com, inclusief subdomeinen en microsites, databases en webshops (‘website’), en de sectie MySSI onder my.diveSSI.com worden geëxploiteerd door SSI International GmbH – Johann-Hoellfritsch-Straße 6 – 90530 Wendelstein – Duitsland – E-mail: info@diveSSI.com - Tel: + 49-9129-909938-0 (‘SSI’, ‘wij’, ‘ons’). SSI heeft naast het hoofdkantoor in Duitsland directe dochterondernemingen in Australië/Nieuw-Zeeland, V.S./Canada, Japan, China en Italië/Europa, en servicecentra (Service Centers) in vele landen die optreden als licentiehouder en zelfstandige ondernemingen zijn – deze zijn opgenomen in de bijlage.  Alle SSI Service Centers zijn verantwoordelijk voor de dienstverlening en verzending van materialen in een specifieke regio. De wet- en regelgeving inzake gegevensbescherming en overeenkomstige rechten en plichten verschillen per land. SSI verplicht zich echter om de privacy van haar klanten waar dan ook te beschermen.  Wij respecteren dan ook de toepasselijke wettelijke bepalingen inzake zowel de bescherming, de juridische reikwijdte en geheimhouding van persoonsgegevens als gegevensbeveiliging.                                                                         

Deze verklaring inzake gegevensbescherming is van toepassing op de website www.divessi.com, inclusief subdomeinen en microsites. Voor het gebruik van de sectie MySSI onder my.divessi.com moet een aanvullende verklaring inzake gegevensbescherming worden bevestigd. Indien nodig moeten wij deze Verklaring inzake gegevensbescherming bijwerken naar aanleiding van toekomstige ontwikkelingen met betrekking tot internet of van wijzigingen in de wetgeving en/of juridische precedenten. Wij adviseren u dan ook regelmatig te controleren of u de actuele versie van deze pagina hebt gelezen.

Inhoud van de Gegevensbeschermingsverklaring

1. ALGEMENE BEPALINGEN
1.1. Wettelijke grondslag
1.2. Wat zijn persoonsgegevens?
1.3. Welke gegevens verzamelen we van u en hoe verwerken we deze en voor welk doel?
2. HET HANTEREN VAN PERSOONSGEGEVENS VOOR WEBSITES UITSLUITEND TER INFORMATIE
2.1. Cookies die worden gebruikt bij toegang tot de website
2.2. Google Analytics en Universal Analytics
2.3. Google Network, Remarketing en DoubleClick
2.4. Facebook Pixel
3. OMGAAN MET PERSOONSGEGEVENS BIJ HET GEBRUIK VAN SOCIALE FUNCTIES
3.1. Gebruik van invoegtoepassingen van Facebook (de knop “Vind ik leuk (Like)”
3.2. Gebruik van Snapchat
3.3. Gebruik van Twitter
3.4. Video's van YouTube
3.5. Gebruik van Instagram
3.6. Pinterest
4. OMGAAN MET PERSOONSGEGEVENS TIJDENS PROACTIEF GEBRUIK DOOR DE GEBRUIKER
4.1. Contact maken
4.2. Aankoop via webwinkel
4.3. Gebruik van cookies voor bestellingen via de websites
4.4. Opmerkingen en inbreng
4.5. Verwerking van persoonsgegevens op basis van onze legitieme belangen
4.6. Nieuwsbrief
4.7. 'Lead ads' op Facebook
4.8. Prijsvragen en wedstrijden
5. VERZENDEN VAN UW PERSOONSGEGEVENS NAAR DERDEN
6. VERZENDING VAN UW PERSOONSGEGEVENS NAAR DERDEN BUITEN DE EU/EER
7. GEGEVENSBEVEILIGING
8. OPSLAGTERMIJN
9. UW RECHTEN
APPENDIX

1. ALGEMENE BEPALINGEN

1.1 Wettelijke grondslag

De Algemene verordening gegevensbescherming (“AVG”) van de EU en de overeenkomstige nationale gegevensbeschermingswetten beschermen de fundamentele rechten en vrijheden van personen en hun rechten op de bescherming van persoonsgegevens.

1.2 Wat zijn persoonsgegevens?

Persoonsgegevens betekent informatie over betrokkenen, wier identiteit is vastgesteld of op zijn minst kan worden vastgesteld. Persoonsgegevens omvatten bijvoorbeeld naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, gebruikers-ID, creditkaartnummers, ID voor sociale-media-accounts, gebruikersnaam, IP-adres enz.

1.3 Welke gegevens verzamelen we van u en hoe verwerken we deze en voor welk doel?

Wij verzamelen gebruikersgegevens voor zuiver informatief gebruik van de website zoals hieronder bij punt 2 wordt toegelicht. Wanneer u per e-mail of via het contactformulier contact met ons opneemt, verzamelen wij de gebruikersgegevens die u aan ons verstrekt (zoals naam, e-mailadres, enz.), voor zover wettelijk is toegestaan of in het kader van nakoming van de overeenkomst of om onze rechtmatige belangen te waarborgen of omdat u hier toestemming voor hebt gegeven. De bewaartermijn voor persoonsgegevens wordt nader toegelicht onder punt 8.

2. HET HANTEREN VAN PERSOONSGEGEVENS VOOR WEBSITES UITSLUITEND TER INFORMATIE

2.1 Cookies die worden gebruikt bij toegang tot de website

Zoals de meeste websites gebruiken ook wij cookies, indien dit vereist is vanuit een technisch gezichtspunt voor het gebruik van de website of als u uw toestemming voor dit doel hebt gegeven. Wij gebruiken (i) functionele cookies, die nodig zijn voor het beheer en de beschikbaarstelling van onze website, (ii) analyse-cookies en (iii) DoubleClick-cookies, die ons helpen bij het verzamelen van algemene gegevens betreffende gebruik van en reacties op de website zodat het gebruik van onze website kan worden geanalyseerd.

Cookies zijn kleine tekstbestanden die onze server tijdens uw bezoek aan onze websites naar uw browser stuurt en die worden opgeslagen op uw apparaat. Cookies worden gebruikt om de website gebruiksvriendelijker voor u te maken. Bovendien worden de keuze-instellingen van een vorig bezoek aan de website (bijvoorbeeld regio, taal, interesses enz.) met behulp van cookies opgeslagen.

U kunt ook bezwaar maken tegen het plaatsen van cookies via uw browserinstellingen. Als u de cookies echter uitschakelt of weigert, kunt u in bepaalde omstandigheden misschien niet volledig alle functies van onze website gebruiken. Voor meer informatie over de cookie-instellingen van uw browser, kunt u naar: http://www.allaboutcookies.org. Bij vragen of opmerkingen over dit onderwerp, kunt u contact met ons opnemen via de contactinformatie genoemd in Hoofdstuk 9. 

2.2 Google Analytics en Universal Analytics

Als u hebt toegestemd in het gebruik van cookies: deze website maakt ook gebruik van Google Analytics, de webanalysedienst van Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, VS (“Google”), met de uitbreiding Universal Analytics [Universele analyses] van Google.

Google Analytics gebruikt cookies voor het vastleggen van standaard loginformatie evenals gebruikersgedrag op onze website in samengevoegde vorm. De volgende informatie wordt door Google Analytics verzameld: browser, soort apparaat, model van het apparaat, land, serviceprovider, schermresolutie (op mobiele apparaten), duur van het bezoek, taal, besturingssysteem, bezochte pagina's op de website. Google gebruikt deze informatie specifiek voor het analyseren en evalueren van het gebruik van de website door gebruikers en voor het opstellen van verslagen over websiteactiviteiten. Google kan deze informatie ook doorgeven aan derden, als dat wettelijk wordt voorgeschreven, of derden verwerken deze gegevens als Google daartoe opdracht geeft.

Onze gebruikersanalyse maakt ook gebruik van Universal Analytics. Hiermee kunnen we informatie verkrijgen over het gebruik van onze aanbiedingen op verschillende apparaten (“cross devices”). Met behulp van cookietechnologie gebruiken we een gepseudonimiseerde gebruikers-ID die geen persoonsgegevens bevat en die ook geen gegevens verzendt naar Google. U kunt op elk moment bezwaar maken tegen het verzamelen en opslaan van gegevens hetgeen ook geldt voor de toekomst door het deactiveren in uw klantenaccount van de cross-device-gebruikersanalyse. Extra informatie over Universal Analytics vindt u: https://support.google.com/analytics/answer/2838718?hl=en&ref_topic=6010376

Echter, indien IP-anonimisering is ingeschakeld op deze website, wordt uw IP-adres van te voren door Google ingekort binnen de lidstaten van de Europese Unie of in andere staten die deel uitmaken van de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt het volledige IP-adres doorgegeven aan een server van Google in de VS en daar ingekort. IP-anonimisering is op deze website ingeschakeld. Per opdracht van de beheerder van deze website gebruikt Google deze informatie voor het analyseren en evalueren van uw gebruik van de website, voor het samenstellen van verslagen over websiteactiviteiten en voor het via ons verlenen van diensten met betrekking tot het gebruik van websites en het internet.

Als u niet wilt dat een website uw activiteiten vastlegt via Google Analytics, kunt u beschikbare browser-plug-ins (invoegtoepassingen) downloaden en installeren via de volgende koppeling (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout).

Extra informatie over de voorwaarden voor gebruik en gegevensbescherming kunt u vinden op  https://www.google.com/analytics/terms/gb.html of op https://policies.google.com/?hl=en.

2.3 Google Network, Remarketing en DoubleClick

We gebruiken Google Analytics ook voor het analyseren en evalueren van gegevens van AdWords en het DoubleClick-cookie voor statistische doeleinden en voor het assisteren bij het plaatsen en beheren van reclame op het internet. Als u een website bezoekt en een via websites van Google Network geplaatste advertentie weergeeft of erop klikt, kan er een DoubleClick-cookie op uw browser worden opgeslagen. De identificatiecode van het DoubleClick-cookie die is toegewezen aan uw browser is dezelfde die wordt gebruikt bij het bezoeken van websites waarop reclameprogramma's van DoubleClick worden gebruikt. Als uw browser al een DoubleClick-cookie heeft, dient er geen extra DoubleClick-cookie te worden opgeslagen. Deze website gebruikt ook remarketing met Google Analytics voor online-reclame. Dit omvat het gebruik van cookies door derden, waaronder Google. Door het gecombineerd gebruik van cookies van een eerste leverancier (bijvoorbeeld cookies van Google Analytics) en cookies van derden (bijvoorbeeld DoubleClick-cookies), kunnen advertenties aan u worden gepresenteerd op basis van uw vorige bezoeken aan deze website en zij kunnen eveneens worden geoptimaliseerd, geanalyseerd en geëvalueerd. Met gebruikmaking van remarketing wordt er informatie in geanonimiseerde vorm verzameld over uw surfgedrag voor marketingdoeleinden en opgeslagen op uw computer door middel van cookies (targeting/retargeting). Door het gebruik van een algoritme kunnen we vervolgens op u gerichte productaanbevelingen weergeven als persoonlijke advertentiebanners op andere websites (uitgevers). Als u dit niet wilt, kunt u deze functie uitschakelen via de manager voor reclamevoorkeuren (https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en).

2.4 Facebook Pixel

Onze website meet conversies met behulp van pixels van Facebook die de activiteit van bezoekers meten, Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, V.S. (‘Facebook’).

Hiermee kan het gedrag van bezoekers op de website worden gevolgd zodra ze op een Facebook-advertentie klikken om naar de website van de provider te gaan. Zo kan de effectiviteit van Facebook-advertenties worden gemeten voor statistische en marktonderzoekgerelateerde doeleinden en toekomstige optimalisatie. De gegevens die worden verzameld, zijn voor ons als exploitant van de website anoniem en wij kunnen uit deze gegevens de identiteit van onze bezoekers niet afleiden. De gegevens worden echter bewaard en verwerkt door Facebook, dat verbinding maakt met uw Facebook-profiel en de gegevens kan gebruiken voor eigen advertentiedoeleinden, zoals uiteengezet in het Facebook-privacybeleid. Hierdoor kan Facebook advertenties tonen op zowel Facebook als op de websites van derden. Wij hebben geen controle over het gebruik van deze gegevens.

Raadpleeg het privacybeleid van Facebook voor meer informatie over het beschermen van uw privacy: https://www.facebook.com/about/privacy/. Ook kunt u de functie Advertenties op basis van activiteit uitschakelen onder Advertentie-instellingen op https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen. U moet eerst bij Facebook inloggen. Als u geen Facebook-account heeft, kunt u zich afmelden voor op gebruik gebaseerde advertenties van Facebook op de website van de European Interactive Digital Advertising Alliance: http://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices.

3. OMGAAN MET PERSOONSGEGEVENS BIJ HET GEBRUIK VAN SOCIALE FUNCTIES

Onze websites gebruiken sociale invoegtoepassingen (“invoegtoepassingen”) van verschillende sociale netwerken indien u ons daarvoor toestemming hebt gegeven:

3.1 Gebruik van invoegtoepassingen van Facebook (de knop “Vind ik leuk (Like)”

De invoegtoepassingen van het sociale netwerk Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, VS zijn opgenomen in onze websites. U herkent de invoegtoepassingen van Facebook op het logo van Facebook (witte “f” op de blauwe tegel) of de termen “Vind ik leuk (Like)”, “Hou ik van (I like)” of het pictogram met de opgestoken duim, “Thumbs up”, op onze website. Een overzicht van de invoegtoepassingen van Facebook vindt u hier: https://developers.facebook.com/docs/plugins.

Als u onze websites bezoekt, wordt er via de invoegtoepassing een rechtstreekse verbinding gemaakt tussen uw browser en de Facebook-server. Op deze manier ontvangt Facebook de informatie dat u onze websites hebt bezocht met uw IP-adres. Als u klikt op de knop “Vind ik leuk (Like)” van Facebook terwijl u bent ingelogd op uw Facebook-account, kunt u de inhoud van onze websites koppelen aan uw profiel op Facebook. Op deze manier kan Facebook het bezoek aan onze websites toekennen aan uw gebruikersaccount. Let op dat we geen kennisnemen van de inhoud van de doorgezonden gegevens of van het gebruik daarvan door Facebook. Extra informatie hierover vindt u in de Gegevensbeschermingsverklaring van Facebook op https://www.facebook.com/policy.php.

Als u niet wilt dat Facebook bezoeken aan onze websites kan toekennen aan uw gebruikersaccount van Facebook, moet u zich afmelden van uw gebruikersaccount van Facebook voordat u onze website bezoekt.

3.2 Gebruik van Snapchat

Invoegtoepassingen van de sociale service Snapchat worden gebruikt op onze mobiele website. De invoegtoepassingen worden aangeduid door de knop “Volgen (Follow)” in de vorm van een wit spook tegen een gele achtergrond.

Als u onze mobiele website bezoekt, die zo'n invoegtoepassing bevat, creëert uw apparaat een rechtstreekse verbinding met de Snapchat-servers. De inhoud van deze invoegtoepassing wordt door Snapchat direct verzonden naar uw apparaat. Met deze integratie ontvangt Snapchat de informatie dat uw apparaat de overeenkomstige pagina van onze mobiele website heeft bezocht zelfs als u geen profiel hebt of niet bent ingelogd bij Snapchat. Deze informatie (waaronder uw loggegevens, zoals het IP-adres) wordt door uw apparaat rechtstreeks naar een Snapchat-server verzonden en daar opgeslagen. Als u bent ingelogd bij Snapchat, kan Snapchat het bezoek aan onze mobiele website rechtstreeks aan uw account toekennen. Als u reageert op de invoegtoepassingen, bijvoorbeeld als u de knop “Snapchat” inschakelt, wordt de overeenkomstige informatie eveneens rechtstreeks verzonden naar een Snapchat-server en daar opgeslagen. De informatie wordt ook gepubliceerd en getoond aan uw contacten daar.

Het doel en toepassingsgebied van gegevensverzameling en de verdere verwerking en het gebruik van gegevens door Snapchat evenals uw hiermee geassocieerde rechten en instellingskeuzen ter bescherming van uw privésfeer vindt u in de gegevensbeschermingsverklaring op https://www.snap.com/de-DE/policies/.

Als u niet wilt dat Snapchat de via onze website verzamelde gegevens rechtstreeks toekent aan uw account bij Snapchat, moet u zich voor uw bezoek afmelden.

3.3 Gebruik van Twitter

Invoegtoepassingen van de microblogdienst Twitter, die wordt beheerd door Twitter Inc., 1355 Market St., Suite 900, San Francisco, CA 94103, VSA (“Twitter”), worden op onze website gebruikt. De invoegtoepassingen worden aangeduid door een Twitter-logo, bijvoorbeeld in de vorm van een blauw “kwetterend vogeltje”. Een overzicht van de invoegtoepassingen van Twitter  vindt u hier: https://dev.twitter.com/web/tweet-button.

Als u een van onze websites bezoekt die zo'n invoegtoepassing bevat, creëert uw browser een rechtstreekse verbinding met de Twitter-servers. De inhoud van de invoegtoepassing wordt door Twitter direct verzonden naar uw browser en in de site geïntegreerd. Door middel van deze integratie ontvangt Twitter de informatie dat uw apparaat de overeenkomstige pagina van onze website heeft bezocht zelfs als u geen Twitter-profiel hebt of niet bent ingelogd bij Twitter. Deze informatie (waaronder het IP-adres) wordt door uw apparaat rechtstreeks naar een Twitter-server in de VS verzonden en daar opgeslagen. Als u bent ingelogd bij Twitter, kan Twitter het bezoek aan onze website rechtstreeks aan uw Twitter-account toekennen. Als u reageert op de invoegtoepassingen, bijvoorbeeld als u de knop “Twitter” inschakelt, wordt de overeenkomstige informatie eveneens rechtstreeks verzonden naar een Twitter-server en daar opgeslagen. De informatie wordt ook gepubliceerd op uw Twitter-account en getoond aan uw contacten daar.

Het doel en toepassingsgebied van gegevensverzameling en de verdere verwerking en het gebruik van gegevens door Twitter evenals uw hiermee geassocieerde rechten en instellingskeuzen ter bescherming van uw privésfeer vindt u in de gegevensbeschermingsverklaring van Twitter: https://twitter.com/en/privacy.

Als u niet wilt dat Twitter de via onze website verzamelde gegevens rechtstreeks toekent aan uw Twitter-account, moet u zich afmelden bij Twitter voordat u onze website bezoekt. U kunt ook het downloaden van invoegtoepassingen met uitbreidingen van Twitter voor uw browser voorkomen, bijvoorbeeld met de scriptblokkeerder “NoScript (Geen script)” (http://noscript.net/).

3.4 Video's van YouTube

We hebben ook video's van YouTube opgenomen op onze websites. De video's zijn opgeslagen op www.youtube.com en kunnen rechtstreeks worden afgespeeld vanaf onze websites. Deze video's zijn zodanig opgenomen dat er geen met u als gebruiker verbonden persoonsgegevens naar YouTube worden gestuurd als u de video's niet afspeelt.

Als u de video's wel afspeelt, worden er YouTube-cookies opgeslagen op uw computer en gegevens doorgestuurd naar Google, Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, VS, als de beheerder van YouTube. Bij het afspelen van bij YouTube opgeslagen video's worden de volgende persoonsgegevens naar Google, Inc. gestuurd: het IP-adres en de cookie-ID, het specifieke adres van de bezochte pagina op onze websites, de taalinstelling van de browser, systeemdatum en -tijdstip van de toegang en de identificatiecode van uw browser. De gegevens worden doorgezonden of u nu wel of niet bent geregistreerd of ingelogd bij Google. Als u bent ingelogd, worden deze gegevens rechtstreeks aan uw account toegekend.

Als u deze toekenning aan uw profiel niet wilt, moet u zich afmelden voordat u de knop inschakelt. YouTube of Google, Inc. slaan deze gegevens op als een gebruiksprofiel en gebruiken deze gegevens voor reclame-, marktonderzoekdoeleinden en/of het ontwerpen van hun websites op basis van de vraag. Dergelijk gebruik is vooral bedoeld (niet alleen voor ingelogde gebruikers) voor het verschaffen van reclame op basis van de vraag en om andere gebruikers te informeren over uw activiteiten op onze website. U hebt het recht om bezwaar aan te tekenen tegen het creëren van zo'n gebruikersprofiel en om dit recht uit te oefenen dient u zich te richten tot Google Inc. als de beheerder van YouTube. Extra informatie over het doel en de reikwijdte van gegevensverzameling en -verwerking door Google, Inc. vindt u op https://policies.google.com/privacy?hl=en&gl=at. We verwerken geen persoonsgegevens die worden verzameld bij toegang tot de YouTube-video.

3.5 Gebruik van Instagram

Op onze websites plaatsen we invoegtoepassingen van het sociale netwerk Instagram, dat wordt beheerd door Instagram LLC, 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, VS. De invoegtoepassingen worden aangeduid door een logo van Instagram, bijvoorbeeld in de vorm van een Instagram-camera. Een overzicht van de invoegtoepassingen van Instagram en hun verschijningsvorm vindt u hier: http://blog.instagram.com/post/36222022872/introducing-instagram-badges.

Als u onze website bezoekt, creëert uw browser een rechtstreekse verbinding met de servers van Instagram. De inhoud van deze invoegtoepassing wordt door Instagram direct verzonden naar uw browser en in de website geïntegreerd. Door middel van deze integratie ontvangt Instagram de informatie dat uw browser de overeenkomstige pagina van onze website hebt bezocht zelfs als u geen Instagram-profiel hebt of niet bent ingelogd bij Instagram. Deze informatie (waaronder uw IP-adres) wordt door uw browser rechtstreeks naar een Instagram-server in de VS verzonden en daar opgeslagen.

Als u bent ingelogd bij Instagram, kan Instagram het bezoek aan onze website rechtstreeks aan uw Instagram-account toekennen. Als u reageert op de invoegtoepassing, bijvoorbeeld als u de knop “Instagram” inschakelt, wordt deze informatie eveneens rechtstreeks verzonden naar een Instagram-server en daar opgeslagen. De informatie wordt ook gepubliceerd op uw Instagram-account en getoond aan uw contacten daar.

Het doel en toepassingsgebied van gegevensverzameling en de verdere verwerking en het gebruik van gegevens door Instagram evenals uw hiermee geassocieerde rechten en instellingskeuzen ter bescherming van uw privésfeer vindt u in de gegevensbeschermingsverklaring van Instagram: https://help.instagram.com/155833707900388.

3.6 Pinterest

Op onze websites plaatsen we invoegtoepassingen van het sociale netwerk Pinterest.com, een dienst van Pinterest, Inc., 808 Brannan Street, San Francisco, CA 94103, VS. De invoegtoepassingen worden aangeduid met een logo van Pinterest, bijvoorbeeld een “P” in de vorm van een ampersand en ook met de “Save”-uitbreiding met witte letters op een rood embleem of rode rechthoek. Een overzicht van de invoegtoepassingen van Pinterest vindt u hier: https://developers.pinterest.com/docs/widgets/save/?.

Door middel van deze integratie van de invoegtoepassing op onze pagina worden de volgende persoonsgegevens naar Pinterest gestuurd: IP-adres en sessie-ID, gebruikt besturingssysteem en statistische informatie evenals de identificatiecode van uw browser. De gegevens worden doorgezonden ongeacht of u een gebruikersaccount bij Pinterest hebt waarop u bent ingelogd.

Als u bent ingelogd, worden deze gegevens rechtstreeks aan uw account toegekend. Als u deze toekenning aan uw profiel niet wilt, moet u zich afmelden voordat u de knop inschakelt. Cookies voor het  verzamelen van en de controle op gebruikersgebonden online-reclame kunnen worden uitgeschakeld via www.youronlinechoices.com.

Extra informatie over het doel en de reikwijdte van gegevensverzameling en verwerking van persoonsgegevens door Pinterest vindt u op https://policy.pinterest.com/en/privacy-policy. We verwerken uw persoonsgegevens niet.

4. OMGAAN MET PERSOONSGEGEVENS TIJDENS PROACTIEF GEBRUIK DOOR DE GEBRUIKER

4.1 Contact maken

Wanneer de gebruiker actief contact maakt met ons (bijvoorbeeld via e-mail of via ons contactformulier als onderdeel van een promotie), worden de gegevens en de informatie van de gebruiker opgeslagen ter verwerking van de aanvraag en voor het geval dat er nog vragen opkomen en doorgestuurd naar de verantwoordelijken (bijvoorbeeld de IT-afdeling, de juridische afdeling, logistiek enz.).

4.2 Aankoop via webwinkel

Als u iets koopt via deze website, verzamelen we persoonsgegevens en slaan we deze op en verwerken ze (uw naam, facturerings- en besteladres, e-mailadres, telefoonnummer en het aan de bestelde artikelen toegewezen serienummer en informatie over de door u aangekochte goederen) teneinde een overeenkomst na te komen en voor het vervullen van de verplichtingen na afloop van de overeenkomst (zoals een garantie) of zelfs voor fabricatiedoeleinden in geval van op maat gemaakte bestellingen bij Head. Voor dit doel geven we uw naam en besteladres door aan vervoers- of koeriersdiensten voor het leveren van de door u gekochte goederen en we geven ook de betalings- en transactiegegevens door aan krediet- of financiële instellingen ter afhandeling van de betaling.

Als u een account aanmaakt op onze website, verzamelen we de hierboven beschreven persoonsgegevens samen met uw gebruikersnaam en wachtwoord met als doel het beheren van uw online-account.

Als u zich aanmeldt via een bestaande account (zoals ZEPP, Facebook, Google of WeChat), stemt u ermee in dat we toegang hebben tot de gegevens die u in dit account opslaat (zoals uw naam, e-mailadres, adres) en dat deze gegevens worden verwerkt voor de in hoofdstuk 4.2 beschreven doeleinden. Voor dit doel moet u tijdens de registratie weer uitdrukkelijk toestemming geven voor het overbrengen van gegevens vanuit het betreffende bestaande account.

4.3 Gebruik van cookies voor bestellingen via de websites

We maken gebruik van de volgende cookies zodat  u bestellingen kunt plaatsen via onze website. Hier volgt een lijst van de cookies die we gebruiken en de redenen voor het gebruik daarvan:

 Naam van de COOKIES

 Beschrijving van de COOKIES

 Type van de COOKIES

 Storage Place and Duration of the  COOKIES

 _unam

 De ‘__unam’ cookie volgt ‘clickstream'-activiteit, zoals het openen van webpagina's, pagina-naar-pagina-navigatie, tijd per pagina

 Functioneel (Analytics), 3rd Party

 .divessi.com / 1-year lifetime from the last website visit

 PHPSESSID

 Sessiecookie om de gebruiker te herkennen

 Prestatie (Analytics), 1st Party

 .divessi.com / 24h from the last website visit

 geoIPTypo3

 Informatie over IP en locatie bij benadering

 Functioneel (gebruikersstroom), 1st Party

 .divessi.com / 24h from the last website visit

 _ga

 Identificatie van de gebruiker en tijd van eerste bezoek aan de website

 Prestatie (Analytics), 3rd Party

 .divessi.com / 2 year lifetime from the last website visit

 _gid

 Identificatie van de gebruiker en tijd van eerste bezoek aan de website

 Prestatie (Analytics), 3rd Party

 .divessi.com / 24h lifetime from the last website visit

 currentLangId

 Geselecteerde taal als ID

 Functioneel (gebruikersstroom), 1st Party

 .divessi.com / 30 days lifetime from the last website visit

 htm_cookieconsent

 Informatie of er toestemming voor plaatsen van cookie is verleend

 Functioneel (naleving), 1st Party

 .divessi.com / 1 year lifetime from the last website visit

 Cookieconsent_status

 Informatie of er toestemming voor plaatsen van cookie is verleend

 Functioneel (naleving), 1st Party

 .divessi.com / 120 days lifetime from the last website visit

 lang

 Geselecteerde taal als afkorting

Functioneel (gebruikersstroom), 1st Party

 .divessi.com / 1 year lifetime from the last website visit

 root

 De versleutelde pagina die u als laatste heeft bezocht

 Functioneel (gebruikersstroom), 1st Party

 .divessi.com / 24h lifetime from the last website visit

 scarab.visitor

 Analyse van uw bezoek en uw interacties met onze website

 Prestatie (Analytics), 3rd Party

 .divessi.com / 1 year lifetime from the last website visit

 scarab.profile

 slaat profielinformatie gebruiker op zoals bekeken producten. Slaat ook prestatiemetingen over onze scripts zoals laadtijden op. De informatie die in deze cookie is opgeslagen, is versleuteld

 Prestatie (Analytics), 3rd Party

 .divessi.com / 1 year lifetime from the last website visit

 scarab.mayAdd & scarab.mayViewed

 tracering van klikken/toevoegen aan winkelwagen om gebruikersstroom niet te blokkeren

 Prestatie (Analytics), 3rd Party

 .divessi.com / stored only for the duration of your visit to our website

 _cdv

 Analyse van uw bezoek en uw interacties met onze website

 Prestatie (Analytics), 3rd Party

 .divessi.com / 1 year lifetime from the last website visit

 _xp

 slaat profielinformatie gebruiker op zoals bekeken producten. Slaat ook prestatiemetingen over onze scripts zoals laadtijden op. De informatie die in deze cookie is opgeslagen, is versleuteld

 Prestatie (Analytics), 3rd Party

 .divessi.com / 1 year lifetime from the last website visit

 _s

 tracering van klikken/toevoegen aan winkelwagen om gebruikersstroom niet te blokkeren

 Prestatie (Analytics), 3rd Party

 .divessi.com / stored only for the duration of your visit to our website

 _utma

 Gebruikt om onderscheid te maken tussen gebruikers en sessies.

 Prestatie (Analytics), 3rd Party

 blog.divessi.com / 2 year lifetime from the last website visit

 _utmb

 Gebruikt om nieuwe sessies/bezoeken vast te stellen

 Prestatie (Analytics), 3rd Party

 blog.divessi.com / stored only for the duration of your visit to our website

 _utmc

 Om samen met de  __utmb cookie te bepalen of de gebruiker in een nieuwe sessie/bezoek was, tijdstempel

 Prestatie (Analytics), 3rd Party

 blog.divessi.com / 1 year lifetime from the last website visit

 _utmz

 Slaat de verkeersbron of campagne op die vertelt hoe de gebruiker op onze site is gekomen

 Prestatie (Analytics), 3rd Party

 blog.divessi.com / 6 months lifetime from the last website visit

 mygeo

 Informatie over IP en locatie bij benadering

 Functioneel (gebruikersstroom), 1st Party

 my.divessi.com / stored only for the duration of your visit to our website

 FRONTEND

 Uw sessie-ID op de server

 Functioneel (gebruikersstroom), 1st Party

 .divessi.com / stored only for the duration of your visit to our website

 FRONTEND_CID

 Uw sessie-ID op de server

 Functioneel (gebruikersstroom), 1st Party

 .divessi.com / stored only for the duration of your visit to our website

 STORE

 De door u geselecteerde winkelweergave of taal

 Functioneel (gebruikersstroom), 1st Party

 .divessi.com / 1 year lifetime from the last website visit

 UNIT

 Het geselecteerde stelsel van meeteenheden

 Functioneel (gebruikersstroom), 1st Party

 .divessi.com / 1 year lifetime from the last website visit

 

4.4 Opmerkingen en inbreng

Gebruikers hebben de mogelijkheid om bij ons blog en onze webwinkel een reactie en beoordeling achter te laten over bepaalde producten en berichten door uw bijnaam, een samenvatting van de evaluatie en de beoordeling van het product te verstrekken. In dit geval bewaren we uw bijnaam (wat onder bepaalde omstandigheden persoonsgegevens kan betekenen), uw inbreng en uw IP-adres. Bovendien geeft u ons hierbij het niet-exclusieve, onbezoldigde, tijdelijk onbeperkte recht, dat op elk moment mag worden ingetrokken, om wereldwijd uw bijnaam te gebruiken en uw reactie en beoordeling te publiceren op onze productpagina’s of in ons blog, maar slechts zo lang u de inhoud verwijdert of verzoekt dat uw beoordeling wordt verwijderd. Inhoud kan op elk moment worden verwijderd door ons een bericht te sturen via de onderstaande contactinformatie.

4.5 Verwerking van persoonsgegevens op basis van onze legitieme belangen

Ook verwerken we de persoonsgegevens die zijn verstrekt in verband met registratie en bestellingen (uw naam, facturerings- en besteladres, e-mailadres, telefoonnummer, het aan het bestelde product toegewezen serienummer evenals extra informatie over de door u aangekochte goederen) ter verbetering van onze producten en diensten. Bovendien verwerken we de aangeduide gegevenscategorieën voor interne statistische en operationele doeleinden, bijvoorbeeld ter peiling van en voor inzicht in trends betreffende demografie, gebruikers, interesse van gebruikers, aankopen en andere trends onder onze gebruikers en ook voor terugroepacties en het snel verwerken van klachten op basis van onze legitieme belangen. De aangeduide gegevenscategorieën worden ook verwerkt voor onderzoeks-, voorzorgs-, verdedigings- en andere maatregelen betreffende het niet naleven van deze Gegevensbeschermingsverklaring, onwettig activiteiten of vermeende fraude, of om stappen te ondernemen in situaties waarin er een mogelijk risico bestaat van schending van onze wettelijke rechten of de rechten van anderen.

4.6 Nieuwsbrief

Op basis van de door u verleende toestemming voor ontvangst van de nieuwsbrief en bevestiging van de dubbele opt-in e-mail door op de knop te klikken worden uw voor- en achternaam, uw e-mailadres en uw IP-adres en optioneel uw geboortedatum, uw geslacht, het gewenste land en de gewenste taal verwerkt door SSI ten behoeve vaan het versturen van (i) marketing- en productinformatie over goederen en diensten uit het SSI productaanbod, (ii) gepersonaliseerde promotionele informatie en nieuws conform uw interesses en op basis van uw gebruik van de website (bijvoorbeeld frequente weergave van producten in de door u geselecteerde interesse categorieën en locatiebepaling), (iii) tevredenheidsonderzoeken met betrekking tot diensten en advies van SSI en vraaganalyses, (iv) wedstrijden, waardebonnen, kortingsacties en prijsvragen, (v) elektronische wenskaarten via e-mail.

Gepersonaliseerd promotiemateriaal en -nieuws wordt gestuurd op basis van uw IP-adres en uw gebruiksgedrag op onze website. Op basis van uw IP-adres en met behulp van onze “Managers voor browser-regio's ” kunnen we de regio bepalen waar u zich bevindt wanneer u de website gebruikt en u regionale aanbiedingen sturen voor zover u daarin hebt toegestemd. Terwijl we dit doen, bepalen we niet uw exacte locatie. Als we hiermee bezig zijn, analyseren we ook de frequentie van klikken uitsluitend voor uw geselecteerde interessegebieden “duiken, technisch duiken, freediving en zwemmen”  en, bijvoorbeeld in geval van frequent gebruik van de sectie “duiken”, sturen we u informatie vanuit dit interessegebied via e-mail op basis van de hierboven beschreven toestemmingsverklaring. Om deze reden gebruiken we het cookie met de aanduiding “VIEWED_PRODUCT_IDS [IDs van bekeken producten]”. De analyse wordt uitgevoerd op basis van de volgende beoordelingsmethoden en volgorde van voorkeuren: De gegevens betreffende uw gebruiksgedrag op de website worden anoniem vergeleken met de empirische waarden voor soortgelijke gegevensreeksen in ons gegevensbestand. Op basis hiervan berekenen we de kansen op mogelijke toekomstige contacten met en aankopen bij ons. Daarom kunnen we ook overeenkomstige aanbiedingen doen en informatie sturen die, op basis van onze ervaring, interessant was voor klanten met soortgelijk gedrag. Terwijl we dit doen, kunnen we ook een geanonimiseerd en gepseudonimiseerd gebruikersprofiel creëren.

We slaan ook uw IP-adres en de registratiedatum op als u zich abonneert op de nieuwsbrief. Dit wordt alleen bewaard als bewijs voor het geval dat een derde misbruik maakt van een e-mailadres en zich abonneert om de nieuwsbrief te ontvangen zonder dat de rechtmatige eigenaar daarvan af weet. Persoonsgegevens die worden verzameld bij het abonneren op de nieuwsbrief worden niet naar derden doorgestuurd voor marketingdoeleinden.

U kunt uw toestemming voor het ontvangen van nieuwsbrieven op elk moment herroepen met werking voor de toekomst, zonder een reden op te geven (bijvoorbeeld via een koppeling aan het eind van elke nieuwsbrief of via een e-mail naar marketing@diveSSI.com).

Als u onze nieuwsbrief doorstuurt naar derden, moet u voldoen aan wettelijke bepalingen en vooraf toestemming verkrijgen van de ontvanger. Als een derde een klacht tegen ons indient vanwege het doorsturen door u van een nieuwsbrief, dient u ons te vrijwaren en schadeloos te stellen tegen alle daarmee geassocieerde vorderingen, met inbegrip van boetes en kosten van juridische bijstand.

4.7 'Lead ads' op Facebook

Wij gebruiken Facebook leadadvertenties op onze Facebook-websites, waaronder bijvoorbeeld: SSI (@diveSSI), SSI Freediving (@SSIFreediving) SSI XR/TXR (@SSI.XR.TXR) om inschrijving voor onze nieuwsbrief via Facebook mogelijk te maken. Een abonnement via het formulier is alleen geldig als u het abonnement activeert door te “klikken ” op de bevestigingskoppeling in de bevestigings-e-mail die u krijgt. Ten tijde van het abonneren zijn alleen uw persoonsgegevens die worden vastgelegd op Facebook of vrijwillig door u ingevoerd, zoals uw e-mailadres en naam in alle gevallen vereist op het formulier en uw plaats, adres, leeftijd enz. zijn naar keuze. We gebruiken de verstrekte persoonsgegevens uitsluitend om u onze specifiek in de 'lead' genoemde nieuwsbrief via e-mail toe te sturen indien u daartoe uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven. U kunt uw toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen op elk moment herroepen wat ook geldt voor de toekomst, zonder een reden op te geven.

4.8 Prijsvragen en wedstrijden

In verband met de prijsvragen, wedstrijden of promotieactiviteiten die wij aanbieden, gebruiken we uw persoonsgegevens uitsluitend voor het houden van de prijsvraag, wedstrijd of promotieactiviteit (bijvoorbeeld om contact op te nemen met de winnaars, om de prijs te sturen), tenzij u ons uitdrukkelijk toestemming hebt verleend voor ander gebruik.

5. VERZENDEN VAN UW PERSOONSGEGEVENS NAAR DERDEN

Voor zover noodzakelijk, verzenden we uw persoonsgegevens ook naar externe uitvoeringsbureaus of dienstverleners (waaronder onze andere bedrijven van de HEAD Group). In het geval van samenwerking met derden gaat SSI afzonderlijke verwerkingsovereenkomsten met deze partijen aan om te waarborgen dat de gebruikersgegevens wordt gebruikt in overeenstemming met het SSI Privacybeleid:

  • naar IT-dienstverleners en/of leveranciers van gegevenspresentatie of gegevensverwerking of soortgelijke diensten;
  • naar andere dienstverleners, leveranciers van hulpmiddelen en softwareoplossingen die ons ook steunen bij het leveren van onze diensten en namens ons werken (waaronder leveranciers van marketinghulpmiddelen, marketingbureaus, dienstverleners voor communicatie en belcentrales);
  • naar bedrijfsonderdelen van de HEAD groep vanwege een bestaand rechtmatig belang en ten behoeve van het nakomen van juridische verplichtingen;
  • naar derden die zijn betrokken bij het nakomen van onze verplichtingen jegens u (bijvoorbeeld pakketdiensten voor het naar u verzenden van uw webwinkelbestelling, betalingsdienstverleners voor het verwerken van betalingen in de webwinkel, banken voor de verwerking van betalingen);
  • naar andere externe derden voor zover noodzakelijk (bijvoorbeeld, auditors, verzekeringsmaatschappijen in geval van een verzekerd voorval, juridische vertegenwoordigers mocht zo'n situatie zich voordoen enz.);
  • naar functionarissen en andere openbare instanties voor zover dit wettelijk vereist is (bijvoorbeeld belastingautoriteiten enz.).
  • voor partners binnen de branche kunnen de gegevens van de gebruiker met toestemming van de gebruiker met partners worden gedeeld binnen de duikindustrie ten behoeve van gerichte promotie van duikopleidingen, -producten en -diensten. Hieronder vallen bijvoorbeeld advertenties voor duikverzekeringen, lidmaatschap voor duikers, de promotie van lokale opleidingsprogramma's en evenementen die worden georganiseerd door duikcentra, enz. Ook kunnen gebruikers van MySSI Equipment geplande materiaalaankopen en specifieke voorkeuren voor materialen registreren, die in samengevatte vorm beschikbaar kunnen worden gesteld aan fabrikanten van de desbetreffende materialen, of kunnen de persoonlijke interesses die in het logboek en de sectie duiklocaties staan vermeld, worden gebruikt om de gebruiker gerichte aanbiedingen voor duiktrips te doen.

6. VERZENDING VAN UW PERSOONSGEGEVENS NAAR DERDEN BUITEN DE EU/EER

We kunnen uw persoonsgegevens verzenden naar bedrijven en contractuele partners buiten de EU/EER voor het leveren van onze diensten, het beheren van de website, het afhandelen van uw bestelling, het onderhoud van onze IT-systemen en software enz. Dergelijke verzending verandert echter niets aan onze verplichting uw persoonsgegevens te beschermen in overeenstemming met deze Gegevensbeschermingsverklaring. Als uw persoonsgegevens worden doorgestuurd naar buiten de EU/EER, garanderen we een adequate mate van beveiliging door ze door te sturen naar landen die een gepast niveau van bescherming hebben op basis van bevestiging van de Europese Commissie, of door het aangaan van een juist geformuleerde overeenkomst tussen ons en de rechtspersoon buiten de EU/EER die de gegevens ontvangt.

7. GEGEVENSBEVEILIGING

We nemen gepaste technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen ter bescherming van uw persoonsgegevens tegen onopzettelijke of onbevoegde verwijdering of wijziging en tegen verlies, diefstal en onbevoegd bekijken, doorsturen, reproduceren, gebruiken, veranderen of openen. Wij en onze werknemers zijn ook gehouden tot geheimhouding en vertrouwelijkheid van gegevens. Evenzo verkrijgen uitvoeringsbureaus en gemachtigde vertegenwoordigers van de HEAD Group die toegang moeten hebben tot uw persoonsgegevens voor het vervullen van hun professionele werkzaamheden toegang en zij zijn onderworpen aan dezelfde verplichtingen voor het nakomen van geheimhouding en vertrouwelijkheid van gegevens.

8. OPSLAGTERMIJN

Persoonsgegevens zullen worden bewaard totdat de garantie van de verantwoordelijke partij, de verjaringstermijn of de wettelijke bewaartermijn (meestal 10 jaar, maximaal 30 jaar) is verstreken of langer in het geval van geschillen waarbij de gegevens als bewijs worden aangevoerd. Indien de verwerking afhankelijk is van uw toestemming, slaan wij deze gegevens op zolang u de toestemming niet intrekt.

9. UW RECHTEN

U hebt het recht informatie te ontvangen op een duidelijke, transparante en begrijpelijke manier met betrekking tot de manier waarop we persoonsgegevens verwerken en betreffende uw rechten als betrokkene (Art. 13 e.v. van de AVG):

  • Daarom hebt u recht op informatie en om een kopie te ontvangen van de persoonsgegevens over u die worden verwerkt;
  • Als de persoonsgegevens incorrect of niet langer actueel zijn, hebt u recht op rectificatie;
  • U hebt ook het recht om uw gegevens te laten wissen (“het recht om vergeten te worden”);
  • U hebt ook het recht om u uit te schrijven uit marketingcampagnes en u in dit opzicht op elk moment af te melden;
  • U kunt ook op elk moment uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens herroepen wat ook geldt voor de toekomst als de verwerking gebeurt op basis van uw toestemming;
  • U hebt ook recht op gegevensportabiliteit in algemeen gebruikte en machinaal leesbare vorm. Dit geldt uitsluitend voor gegevens die u hebt verstrekt waarbij verwerking gebeurt op basis van een overeenkomst of toestemming en waarbij verwerking automatisch plaatsvindt;
  • Ten slotte hebt u het recht te verzoeken dat de verwerking van gegevens door ons wordt beperkt, zodat we ze alleen mogen blijven bewaren en ze niet langer mogen gebruiken of verwerken. Dit geldt echter alleen in de volgende situaties:
    (i)  De juistheid van de persoonsgegevens wordt door u betwist voor een termijn die ons in staat stelt de juistheid van de persoonsgegevens te verifiëren;
    (ii) De verwerking is onwettig en u hebt bezwaar tegen het wissen van de persoonsgegevens en verzoekt in plaats daarvan het gebruik ervan te beperken;
    (iii) We hebben de persoonsgegevens niet meer nodig voor de doeleinden van de verwerking, maar u hebt ze nodig voor het staven, uitoefenen of verdedigen van een rechtsvordering;
    (iv) U hebt bezwaar gemaakt tegen verwerking die gebaseerd is op onze legitieme belangen en er is nog niet vastgesteld of de legitieme grondslagen aan onze kant die aan uw kant terzijde schuiven.
  • U hebt ook het recht een klacht in te dienen bij de bevoegde gegevensbeschermingsautoriteiten als u van mening bent dat het verwerken van de persoonsgegevens over u een schending inhoudt van de toepasselijke gegevensbeschermingswetten.

Voordat u een klacht indient bij de gegevensbeschermingsautoriteiten, of als u vragen hebt, kunt u ook contact met ons opnemen:

SSI International GmbH
Johann-Hoellfritsch-Straße 6
90530 Wendelstein
Deutschland
info@divessi.com
Tel.: +49 (0)9129 9099380

Verantwoordelijke gegevensbescherming
Christian Rohde
PRIVACY@DIVESSI.COM

 

Uw recht om bezwaar te maken

Als betrokkene kunt u op elk moment bezwaar maken tegen het gebruik van uw gegevens als dat directe marketing ten doel heeft. Als we uw gegevens voor legitieme belangen verwerken, hebt u ook het recht op elk moment bezwaar te maken als zich hiertoe redenen voordoen voorvloeiend uit uw specifieke situatie.

 

Stel uw vraag a.u.b. met duidelijke identificatie van u als persoon en met een korte beschrijving van de reikwijdte van het uitoefenen van uw bovengenoemde rechten als betrokkene zodat wij uw vraag met betrekking tot uw bovengenoemde rechten kunnen verwerken en kunnen zorgen dat uw persoonsgegevens niet aan onbevoegde derden worden gegeven.

APPENDIX

Voor een overzicht van de huidige SSI Service Centers wereldwijd, klik hier: https://my.divessi.com/ssi
De Duitse versie van de Verklaring inzake gegevensbescherming is juridisch bindend – versie mei 2018

Back to top