Rypouš -Elephant Seal

Tuleni sloní jsou zařazeni do rodiny tuleňů pinnipeds, jasně identifikovatelné podle jejich nedostatku vnějších uší, redukovaných končetin a nafukovacího čenichu podobného kmeni, z něhož odvozují své jméno. Existují dva odlišné druhy sloní tuleně, severní a jižní. Severní sloní tuleni se nacházejí nahoru a dolů na pobřeží Kalifornie, ve Spojených státech, a Baja California, v Mexiku, raději se scházejí na pobřežních ostrovech, spíše než na pevnině. Jižní druhy žijí v živinbohatých subantarktických a antarktických vodách chladného jižního oceánu a jsou největším ze všech druhů tuleňů.

Tuleni sloní jsou zařazeni do rodiny tuleňů pinnipeds, jasně identifikovatelné podle jejich nedostatku vnějších uší, redukovaných končetin a nafukovacího čenichu podobného kmeni, z něhož odvozují své jméno. Existují dva odlišné druhy sloní tuleně, severní a jižní. Severní sloní tuleni se nacházejí nahoru a dolů na pobřeží Kalifornie, ve Spojených státech, a Baja California, v Mexiku, raději se scházejí na pobřežních ostrovech, spíše než na pevnině. Jižní druhy žijí v živinbohatých subantarktických a antarktických vodách chladného jižního oceánu a jsou největším ze všech druhů tuleňů.