Delfín pruhovaný - Striped Dolphin

Podobně jako jeho bratranec, delfín skákavý, pruhovaní delfíni jsou velmi hojní se zdravou divokou populací a jsou jedním z nejrozšířenějších delfínů na světě. Ve skutečnosti se nacházejí v každém oceánu po celém světě, většinou v teplých mírných a tropických vodách, a jsou nejhojnějšími druhy delfínů ve Středozemním moři. Jaderské moře je domovem velké populace tohoto krásně aktivních zvířat s více než 20 000 jedinci. Vzhledem k tomu, že tento druh je tak hojný, byl rozsáhle studován a mnoho je o něm známo. Jedinečné zbarvení je podobné jako u společného delfína a protože se často nacházejí ve velkých skupinách vedle sebe, identifikace obou lze snadno smíchat.

Potápění s pruhovanými delfíny je jedinečnou příležitostí, protože nejsou tak zvídaví jako jejich bratranci z skákavých, a protože jsou extrémně rychlí, agilní plavci, je pravděpodobné, že mohou plavat pryč ještě předtím, než je vůbec budete mít možnost vidět. Ty jsou více pravděpodobné, nicméně, získat vzrušující show, pokud jste někdy setkat se s nimi nahoře straně. Často krát, které lze nalézt na koni probuzení lodí a, je jedním z nejvíce energický a atletický druhů delfínů, bylo známo, že skákat až 20 stop nad hladinou vody provádění jejich vlastní druh-specifický manévr s názvem "roto-ocas", kde bič ocas v kruhovém pohybu, zatímco vyskočil z vody. Chcete-li vidět tyto hbité, rychlé plavání savců v akci podívejte se na mapu níže pro nejlepší oblasti, kde lze nalézt.