Bryde's Whale

Byrde'nin balinaları, mavi ve kambur balinalarla birlikte roqual balina ailesinin üyeleridir. Sert dişler yerine balyaları var, her gün yaklaşık 500 kilo kril, karides, copepod ve küçük balıkları yiyecek olarak filtreliyorlar. Bu uzun, ince türler, dünya çapında tropikal, subtropikal ve ılık ılıman sularda, özellikle ekvatorun 40 derece güneyi ile 40 derece kuzeyinde bulunabilir. Nüfuslarının bir kısmı mevsimlere göre göç ederken, diğer nüfuslar yerleşik olarak kabul edilir, yani göç etmezler.

Genellikle yalnız veya çiftler halinde görülürler, günlerinin çoğunu yiyeceklerinin yaşadığı su yüzeyine 15 metre mesafede geçirirler, bu da onları tekneden veya dalış sırasında tespit etmeyi oldukça kolaylaştırır. Hava deliklerinden 3-4 metre havaya su üfleme yeteneğine sahip oldukları için genellikle teknelerden görülürler. Byrde'nin balinalarıyla tüplü dalış yaparken, yüzerken beklenmedik bir şekilde yön değiştirdikleri bilindiği için güvenli bir mesafeyi koruyun. Her zaman onlarla dalışa gitmek istediyseniz, size yakın bir dalış alanı bulmak için aşağıdaki haritayı keşfedin.