Dugong

Denizayısına yakın bir akraba olan dugonglar, bazıları tarafından şekilli vücutları ve fluked kuyruklarıyla denizkızlarının denizci masallarının motivasyon kaynağı olarak düşünülür. Aslında, sınıflandırma emri Sirenia'ya aittirler. Dugonglar dünyadaki tek otçul deniz memelileridir ve Hint ve Pasifik Okyanusları içindeki 40 ülke ve bölgeyi kapsayan güney yarımkürenin tamamında bulunabilir.

Bu nazik devler 4 metreye kadar büyüyebilir ve gece gündüz sualtı çimlerini otlatarak geçirebilirler. Yavaş yüzücü oldukları ve daha sığ sularda kalmayı tercih ettikleri için, tüplü dalış sırasında dugonglarla karşılaşmak nispeten kolaydır. Bununla birlikte, etleri, yağları, derileri ve kemikleri için yüzyıllarca aşırı avlanmadan sonra, neslinin tükenmesine karşı savunmasızdırlar. Sayılar, onları menzillerinin çoğunda yasal olarak korunan bir tür haline getirdikten sonra bile toparlanmaya zorlanır. Dugongs ile dalış yapmak istiyorsanız, yaşadıkları en iyi dalış noktalarını görmek için aşağıdaki haritayı keşfedin.