Fehéruszonyú szirtcápa

Nem összetévesztendő unokatestvérével, az óceáni fehérhegyű cápával, a fehérhegyű zátonycápa inkább a zátonyok között található kis barlangokban és üregekben tölti pihenőidejének nagy részét. A legtöbb rekviemfajjal ellentétben neki nem kell folyamatosan úsznia, hogy lélegezni tudjon. Abban hasonlít a dajkacápához, hogy képes vizet pumpálni a kopoltyúin keresztül, hogy frissen tartsa az oxigénellátást, így a fehér cápák képesek az óceán fenekén feküdni, vagy mozdulatlanul, a vízben lebegve egy kis barlang belsejében tartózkodni. Ha búvárkodás közben keresed őket, a legjobb esélyed a megtalálásukra, ha minden barlangban és túlnyúlványon keresgélsz.

Éjszakai életmódot folytatnak, éjszaka jönnek elő, hogy táplálékra vadásszanak, ezért sok éjszakai búvár találkozhat velük úszás közben. Előszeretettel vadásznak halakra, rákfélékre és polipokra táplálékként. Ezek az állatok nem agresszívak az emberrel szemben, és általában nem fenyegeti őket az emberi jelenlét, így a búvárok számára kiváló fotózási lehetőségeket biztosítanak. A fehér cápák a leggyakoribb zátonycápák az Indo-csendes-óceáni térségben, és egészen a közép-amerikai csendes-óceáni partoktól keletre, illetve Dél-Afrikától nyugatra is megtalálhatók. Kattints az alábbi térképre, hogy megtaláld a világ legjobb helyeit, ahol búvárkodhatsz velük.