Spitssnuitdolfijnen

Een van de meest mysterieuze walvissen, spitssnuitdolfijnen, zijn waarschijnlijk de minst bestudeerde zeezoogdieren vanwege hun ogenschijnlijk lage populatieaantallen en hun diepzeehabitat voor de kust. Op dit moment zijn er 22 soorten die genoemd worden, maar vanwege hun illusoire aard zijn er volgens wetenschappers nog steeds enkele soorten die nog ontdekt moeten worden. De meest voorkomende zijn Cuvier's, Baird's, Stejneger's en Hubb's snavelwalvissen.

Ze hebben een wereldwijde verspreiding, afhankelijk van de soort, en zijn te vinden van tropische tot gematigde wateren van de Stille Oceaan en de Atlantische Oceaan. Ze komen meestal samen in diepe wateren in de buurt van het continentaal plat, waar sommigen zo diep kunnen duiken als 1.000 m (meer dan 3.000 voet) om te jagen op hun favoriete maaltijd: pijlinktvis. Deze dieren zijn uniek in de familie van de tandwalvissen, omdat ze maar één paar tanden hebben die gebruikt worden voor paringsrituelen. Om zich te voeden, zuigen ze gewoon hun voedsel in hun mond en slikken het in zijn geheel door. Als je droomt van het duiken met snavels, verken dan de kaart hieronder voor de duikplaatsen waar ze gezien zijn.