Orka

Orka's, of beter bekend als orka's, zijn een van de beroemdste walvisachtigen op aarde. Hun onmiskenbaar grote zwarte lichamen met witte onderzijde en witte vlekken boven en achter de ogen zijn kenmerkend voor deze zeer sociale dieren. Ze leven in complexe familiegroepen, oftewel peulen, van wel 50 walvissen. De ingewikkelde dynamiek van deze peulen omvat volwassen walvissen die de jongen veel belangrijke vaardigheden aanleren die nodig zijn om te overleven in de oceaan. Deze kennis wordt van generatie op generatie doorgegeven. Het ontmoeten van een groep orka's tijdens het duiken is een ervaring als geen ander.

Dodelijke walvissen komen in alle oceanen voor, zowel in koude als tropische gebieden. Meestal worden ze echter gezien in koude kustgebieden. Ze kunnen tot 10 meter lang worden en zijn de grootste dolfijnen ter wereld. Het getuige zijn van hun intelligent sociaal gedrag en hun jachttechnieken is een onvergetelijke ervaring. Bent u nieuwsgierig? Ga dan duiken met orka's!