Globicephala gömbölyűfejű cet

Nevükkel ellentétben a pilóta bálnák valójában a delfinfélék családjába tartoznak, és a gyilkos bálnák (orcák) után a második legnagyobbak. Technikailag két különböző faj létezik, a rövid és a hosszúszárnyú kísérleti bálna; a két fajt azonban szinte lehetetlen megkülönböztetni egymástól a tengeren. A rövidszárnyúak jellemzően a trópusi és szubtrópusi vizekben élnek, míg a hosszúszárnyúak a hidegebb régiókban, különösen a Déli-óceánban. Bárhol is találkozik ezekkel a sötét színű, nagytestű delfinekkel, biztos, hogy milliónyi emlékkel távozik.

Ezekkel a bálnafajokkal együtt búvárkodni ritka, mégis felemelő élmény. Ha elég szerencsés vagy ahhoz, hogy találkozz ezekkel a gyönyörű emlősökkel, az biztos, hogy az egyik legizgalmasabb találkozás lesz, amit valaha is átélhetsz, mivel nagyon nagy, akár 100 egyedből álló csapatokban élnek. Ezeket a delfineket vadon megfigyelni valóban lenyűgöző látvány. Ha a pilótabálnákkal való búvárkodás szerepel a bakancslistádon, kattints az alábbi térképre, hogy megtaláld azokat a leggyakoribb helyeket a világon, ahol ezek a delfinek összegyűlnek.