Onechte karetschildpad

De zeeschildpadden zijn gemakkelijk te herkennen aan hun zeer grote kop, waardoor ze hun naam krijgen. In tegenstelling tot veel van de andere soorten, hebben de schelpen van de karetschildpadden geen richels, waardoor ze er gladjes uitzien, een ander onderscheidend kenmerk van deze sterke kaakschildpadden. Deze grote, stevige zwemmers eten voornamelijk vleesetende schelpdieren zoals mosselen, schelpen, krabben en andere ongewervelde dieren. Ze hebben een van de breedste verspreidingsgebieden van alle zeeschildpaddensoorten en zijn te vinden in zowel de gematigde als de tropische gebieden van de Stille Oceaan, de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan. In feite zijn ze gemeld zo ver noordelijk als Alaska en zo ver zuidelijk als Chili in het oostelijke deel van de Stille Oceaan.

Met hun brede wereldwijde verspreiding en hun vermogen om te leven in een verscheidenheid aan habitats, van de kustwateren tot de open zee, zijn de kansen om te duiken met een zeeschildpad vrij goed. Of je nu duikt op een koraalrif in het warme Caribische gebied of op een scheepswrak in de koelere Stille Oceaan, houd je ogen gericht op de horizon voor de mogelijkheid van een van deze grote, majestueuze reptielen om voorbij te zwemmen. Bekijk de kaart hieronder om de beste duikplekken ter wereld te vinden om ze tijdens het duiken tegen te komen.