Zaaghaai

Zaaghaaien zijn zeer uniek uitziende haaien met een lange zaagachtige snuit met scherpe tanden, waardoor de 8 soorten gemakkelijk te identificeren zijn. Deze dieren zijn te vinden in vele gebieden van de wereld, maar hun belangrijkste verspreiding is in de warmere wateren van de Indische en Stille Oceaan. Met een geelbruin lichaam bedekt met bescheiden donkere vlekken en vlekken, camoufleren ze zich gemakkelijk langs de bodem van de zanderige oceaanbodem waar ze de barbels op hun snuit gebruiken om prooien in de modder of het zand op te sporen. Ze vallen dan hun prooi aan door ze met hun zaag te vegen.

Omdat ze meestal in diepere wateren leven, is er niet veel menselijke interactie met hen. Als je het geluk hebt om een van deze fascinerend uitziende roofdieren tegen te komen, reken er dan maar op dat je geluk hebt, want ze kunnen erg illusoir zijn. Als duiken met zaaghaaien op uw emmerlijst staat, kijk dan op de kaart hieronder voor de beste duiklocaties ter wereld om ze te zien.